Is een dierenverzekering een goede keus voor jou?

Als eigenaar van een huisdier wil je natuurlijk zo goed mogelijk zorgen voor je beste vriend. Daar horen ook bezoekjes aan de dierenarts bij. Niet alleen voor problemen, maar ook voor bijvoorbeeld inentingen, vaccinaties, een wormenkuur of een sterilisatie of castratie. En het kan natuurlijk gebeuren dat jouw huisdier toch gezondheidsproblemen ontwikkelt, bijvoorbeeld door een ongeluk, genetische aanleg of door ouderdom. De kosten van de dierenarts kunnen er hoog oplopen, zoals je misschien weet. Een hoge rekening is wel het laatste waar je op zit te wachten als je met je hoofd bij de gezondheid van je huisdier zit.

 

Een dierenverzekering kan je helpen

Een dierenverzekering kan de kosten dekken voor allerlei onderzoeken, zoals röntgenfoto’s, bloed- en urineonderzoek, of een echo. Wanneer de dierenarts na deze diagnosemogelijkheden tot een diagnose komt en een behandeling voor ogen heeft kan deze ook gedekt worden door je dierenverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fysiotherapie of chemotherapie of een operatie. In veel gevallen worden er bepaalde medicijnen voorgeschreven voor jouw huisdier. Deze kunnen van korte tijd zijn, maar in sommige gevallen moet jouw huisdier deze blijven slikken. Vooral oudere huisdieren worden meer afhankelijk van medicijnen. De kosten kunnen hiermee behoorlijk oplopen, maar ook de kosten van medicijnen kunnen gedekt worden.

 

Let hierop voor jouw dierenverzekering

Het is natuurlijk verstandig om goed te bedenken of je een dierenverzekering nodig hebt. De premie begint heel schappelijk, maar kan bij een uitgebreide polis snel omhoog gaan. Bij het afsluiten van een dierenverzekering ga je een contract aan met een betalingsverplichting. Een dierenverzekering is doorgaans maandelijks opzegbaar, maar toch is het goed rekening te houden met de maandelijkse kosten dier er mee gepaard gaan. Je wilt niet denken aan geld als het om de gezondheid van jouw hond of kat gaat, maar denk ook om je eigen financiële gezondheid.

 

Heeft jouw huisdier een dierenverzekering nodig?

Sommige dieren lopen meer gezondheidsrisico’s en daar kun je rekening mee houden in je afweging om een dierenverzekering af te sluiten. Een niet-raszuivere poes die altijd binnen blijft loopt minder risico dan een raszuivere hond waarmee je dagelijks de hort op gaat. Niemand wil een risico lopen met zijn geliefde huisdier en geld zou geen overweging moeten zijn. Desalniettemin is het verstandig goed te kijken naar het risicoprofiel van jouw huisdier en je financiële situatie voordat jij je beslissing neemt. Daar zijn jij en je huisdier bij gebaat.