Je kiest voor een huisdier…..

Je hoeft geen huisdier te nemen, maar als je er een neemt dien je er optimaal voor te gaan zorgen. Je moet er voor 100% achter staan dat er een huisdier bij je komt wonen. Welk huisdier je ook kies, allemaal kosten ze geld en tijd. Ook hebben ze recht op voldoende aandacht, eten en een schoon verblijf. Dat is waar dieren zelf niet om kunnen vragen, maar waartoe de bezitter wel verplicht is. Hij of zij moet er graag voor zorgen en aandacht aan besteden. Je krijgt er veel voor terug: onvoorwaardelijke liefde, gezelschap, een maatje, met name bij een hond en kat is dat het geval. Aan welke dierbenodigdheden moet je denken bij de aankoop van een huisdier? Je ziet het in de dierenwinkel.

 

De speciaalzaak voor je huisdier

Heb je nooit eerder een huisdier gehad, dan kun je in de speciaalzaak voor dieren op zoek gaan naar alle dierbenodigdheden. Deze dierenwinkel kun je zowel fysiek bezoeken als online. Maak een lijstje wat je denkt nodig te hebben en kijk welk budget je daarvoor hebt. Vergelijk de prijzen van de verschillende (online) winkels en doe vervolgens je aankopen. Online zie je de dierbenodigdheden gerangschikt staan naar categorie, dat vereenvoudigt het zoeken. In de dierenwinkel in jouw dorp of stad staan de dierbenodigdheden per categorie verdeeld over de winkel, een gedeelte voor knaagdieren, voor honden, voor katten. Voor advies over de dierbenodigdheden kun je online bij de klantenservice terecht. In de dierenspeciaalzaak in dorp of stad zullen medewerkers je prima kunnen adviseren over hun producten.

 

De noodzakelijke benodigdheden voor je huisdier

Honden hebben andere “eisen” dan katten en katten weer andere dan vogels. Het is ook heel persoonlijk wat je aan dierbenodigdheden kunt en wilt uitgeven. Jouw budget moet het toelaten! Het meest belangrijke is dat de basis goed is: goed voer, altijd beschikking over fris water, een droge en tochtvrije slaapplaats, ruimte om te bewegen en niet te vergeten aandacht! Sommige dierbenodigdheden kun je kopen, andere niet. Heb je een hond als huisdier dan kun je daar veel gezellige dingen mee ondernemen, naar de bossen, naar zee, spelen in de tuin, een behendigheidscursus (voor bepaalde rassen geschikt).

 

Je kunt ook thuis spelletjes doen, er zijn leuke puzzels voor honden te koop, oplopend in moeilijkheid. Een bal om te apporteren is bij bijna alle honden een groot succes, zoals dat ook het geval is bij een snuffeldoek/deken. Dit zijn allemaal spullen die je kunt aanschaffen, omdat het leuk is. Er zijn echter ook spullen die je echt nodig hebt, zoals een kam of borstel, anti-teek en vlo spray, ontwormtabletten (enkele keren per jaar), een riem, een slaapplek bijvoorbeeld een kussen of een mand, een voer- en een waterbak (kies losse bakken die je goed schoon kunt houden).

 

In de dierenspeciaalzaak maar ook online zie je wat er allemaal voor jouw lieveling te koop is, ook om hem of haar een keer lekker te verwennen. Voor gratis advies kun je in de dierenwinkel terecht. De medewerkers zijn geen dierenarts, maar weten wel heel veel. Zij horen ook veel van klanten die in hun winkel hun verhaal doen, verhalen uit de praktijk. In elke dierenwinkel liggen er de dierbenodigdheden voor vissen (binnen en buiten in de vijver), vogels, honden, katten, knaagdieren. Er is keuze uit een ruim assortiment. Online is het aanbod vaak nog groter en je kunt er de prijzen vergelijken van de verschillende aanbieders.