Het beste kattenvoer

Iedereen wil voor zijn of haar kat het beste kattenvoer. Is dat kattenvoer uit blik dat er zo smakelijk uitziet of geef je liever kattenbrokjes? De keuze maak je zelf. Koop je een kitten dan zul je de eerste dagen rekening houden met het voer dat zij of hij gewend is bij de fokker. Haal je een kat uit het asiel of neem je een oudere kat van een kennis in huis, ook dan is het verstandig niet ineens van voer te veranderen. Als je zou willen veranderen van kattenvoer doe dit dan rustig aan en voeg een kleine hoeveelheid nieuw voer aan het bekende voer toe. De verhouding verander je elke dag een beetje en na 5 tot 7 dagen is de kat gewend aan het nieuwe voer. Bij de dierenspeciaalzaak en in de supermarkten is een grote keuze wat betreft kattenvoer. Let goed op de samenstelling, zodat jij jouw kat het beste kattenvoer geeft.

 

Voor een gezonde vacht

Of een kat gezond is dien je de ontlasting, de vacht en de alertheid (activiteiten) te bekijken. Een mooie en volle vacht geeft meestal aan dat de kat gezond is. Is de kat gezond, maar denk je dat de vacht mooier kan worden, vraag advies bij de dierenwinkel of dierenarts. Soms kan de toevoeging van een bepaalde stof aan het kattenvoer de structuur van de vacht enorm verbeteren. De meeste soorten kattenvoer zijn van goede kwaliteit, waardoor je geen extra vitaminen of iets dergelijks toe hoeft te voegen. Doe dit alleen op advies van een dierenarts.

 

Bewaren kattenvoer

Kattenvoer uit blik kun je lang bewaren zolang het blikje gesloten blijft. Let op de houdbaarheidsdatum, die vind je op het blikje. Heb je slechts een half blikje kattenvoer nodig, zet het restje in de koelkast en dek het af. Zorg ervoor dat het dezelfde dag nog opgegeten wordt. De kattenbrokjes koop je in zakken, die je goed afgesloten bewaart. Het voer moet droog bewaard worden in een blik bijvoorbeeld, zodat er geen vocht bij kan. Zoals bij een hond dient er voor de kat ook altijd water binnen bereik te staan. Naast kattenvoer kun je ook kattensnoepjes kopen. Deze geef je om de kat te belonen, bijvoorbeeld als je hem of haar het gebruik van de kattenbak wilt aanleren.

 

De variatie in beloningssnoepjes is groot, diverse vormen en diverse smaken. De vormen van een kattenbeloning zal de kat niets uitmaken, de smaak wel. Sommige katten zijn erg kieskeurig, andere houden van alle beloningen, zodat je van alles kunt proberen. De meeste katten echter zullen voorkeur hebben voor een bepaalde soort kattenvoer en beloningskoekjes. Vindt jouw kat voer uit blik heerlijk, maar vind jij het erg duur, kies dan bijvoorbeeld voor blikjes in het weekend en brokjes de rest van de week. Een wat oudere kat kan wat moeite krijgen met brokjes, deze verwen je uiteraard met de smakelijke blikjes kattenvoer, ook daarin zijn diverse smaken verkrijgbaar.