krabpaal

Overweeg je een kat aan te schaffen of te adopteren? Dan zijn er heel wat dingen die daarbij komen kijken. Wellicht ben je al wat informatie aan het opzoeken op internet en heb je al een lijstje gemaakt met waar je allemaal rekening mee moet houden en welke spullen je allemaal moet aanschaffen. Sommige dingen zijn noodzakelijk, andere dingen zijn optioneel. Iedere kat heeft natuurlijk voeding nodig. Niet iedere kat heeft speelgoed nodig. Veel katten hebben wel speelgoed nodig om zich te vermaken, maar wanneer je bijvoorbeeld een wat oudere kat adopteert die graag veel slaapt en lekker lui is, is speelgoed misschien niet nodig, maar is een fijn en warm mandje meer geschikt. Voordat je alle benodigdheden in huis haalt is het dus goed om te bedenken welke kat er in je huis komt en eventueel met bepaalde dingen te wachten om eerst de behoeften van je kat te ontdekken.

Wel of geen krabpaal?

Wanneer je kijkt naar de benodigdheden van een kat kom je waarschijnlijk al gauw een krabpaal tegen. Is een krabpaal noodzakelijk wanneer je een kat hebt? Het antwoord is: ja. Katten hebben van nature de behoefte om hun nageltjes te krabben. Een krabpaal is hier speciaal voor gemaakt. Het is een paal, vaak verwikkeld met (sisal)touw, of andere krabstof, waar katten hun nageltjes aan kunnen krabben. Een krabpaal kan uitgebreid zijn, met veel krabmogelijkheden, speelmogelijkheden en slaapplekken, het kan echter ook een heel eenvoudig krabpaaltje zijn. Hoe dan ook, een krabpaal is eigenlijk altijd noodzakelijk om in huis te halen wanneer je een kat in huis hebt. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat de kat andere krabobjecten gaat zoeken om aan zijn behoefte te voldoen. Een tafelpoot, bankstel of stoel is dan vaak de klos. Voorkom dit en zorg voor een geschikte krabpaal in huis!

Bron: Krabpaalwebshop.nl

 

 

Klontvormend bentoniet, houtkorrels en kattengrind. Er bestaan tegenwoordig heel veel verschillende soorten vulling voor het kattentoilet. Maar wat is eigenlijk de beste kattenbakvulling

In de supermarkt of de dierenwinkel zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn héél veel soorten kattenbakvulling verkrijgbaar. Aan de ene kant is dat fijn – want dan kun je uitzoeken waar jouw kat zich het fijnst bij voelt.

Maar het kan ook een verwarrend zijn. Ieder merk zegt namelijk de beste kattenbakvulling te hebben – super absorberend, klontvormend en altijd met een superblije kat op de verpakking. Maar welke moet je nou kiezen? Wij helpen je een handje met een paar handige tips.

KATTENBAKVULLING: 4 TIPS OM DE BESTE TE KIEZEN

Katten zijn eigenzinnig en vooral heel kieskeurig. Als het om eten gaat, maar ook als het om de vulling van hun kattenbak gaat. Goede kattenbakvulling is dus belangrijk voor katten. Maar ook voor de baasjes – want niemand zit natuurlijk te wachten op een vieze of stinkende kattenbak.

Met deze 4 handige tips koop je altijd de beste kattenbakvulling:

 1. Kattenbakvulling met of juist zonder geurtje? Wat je kiest hangt echt af van je kat. Over het algemeen geven katten zelf niets om een geurtje – ze vinden het ’t belangrijkst dat hun toilet schoon en fris is. Het lekkere geurtje is meer voor de baas. Dus als je kat er geen bezwaar tegen heeft, kun je gerust kiezen voor kattenbakvulling met een heerlijke geur, zoals Babypoeder-, Fresh Garden- of White Lotus.
 2. Net als mensen, zijn ook katten gewoontedieren. Heb je een kattenbakvulling die goed werkt en waar je kat blij van wordt? Gebruik die dan altijd. Als je ineens voor een ander soort kiest en je kat vindt dat niet fijn, loop je het risico dat je kat onzindelijk wordt.

Is je kat al onzindelijk? Dan moet je even naar de dierenarts, want er kan iets met je kat aan de hand zijn. Is je kat gezond en in orde? Dan kan het ook aan de kattenbakvulling liggen en moet je op zoek naar een andere soort.

 1. In het geval van kattenbakvulling geldt altijd: hoe fijner, hoe beter. Katten zijn namelijk van oorsprong echte woestijndieren en deden hun behoefte altijd in het allerfijnste zand. Kies dus altijd voor kattenbakvulling die extra fijn van structuur is – grote houtkorrels of grof grind zijn geen goed idee.
 2. Klontvormende kattenbakvulling van pure bentoniet is ideaal – deze superfijne korrels absorberen plasjes als de beste en zorgen er ook voor dat de geur van de grote boodschap wordt gemaskeerd. Let op: kittens tot vijf maanden oud kunnen nog makkelijk wat van de korrels binnenkrijgen en dat niet goed voor ze. Dus tot die tijd vul je hun toiletje het liefst met grind dat niet klontvormend is.

Handig al die tips. Maar wat is nu de beste kattenbakvulling?

Je doet jezelf en je kat het grootste plezier met kattenbakvulling van pure bentoniet, want de voordelen daarvan zijn eindeloos!

DE VOORDELEN VAN BENTONIET KATTENBAKVULLING

 • Is heel zuinig in gebruik
 • Belast het milieu minimaal
 • Is fijn van structuur
 • Vormt mooie stevige klonten
 • Absorbeert 4x zijn volume
 • en vieze geurtjes!

Dus als je het ons vraagt is pure bentoniet is de allerbeste kattenbakvulling!

Hypoallergeen hondenvoer wat is het en wanneer heeft je hond dat nodig? Hypoallergeen hondenvoer is namelijk hondenvoer wat je pas aanschaft wanneer je hond een allergische reactie of een voedselintolerantie heeft. Helaas is er geen test die kan bepalen of jouw hond een voedselallergie heeft.

Jouw hond heeft een allergie voor bepaald voedsel

Er zijn veel symptomen die met voedselintolerantie of met andere aandoeningen te maken kunnen hebben. Meestal gaat voedselintolerantie gepaard met buikpijn, terwijl een huidprobleem ook de een groot symptomen kwam zijn. Het goede nieuws is dat je beide effectief kan behandelen met het juiste hondenvoer, wel is het verstandig om dit eerst met de dierenarts te bespreken. In deze blog over honden, proberen wij jullie het onderscheid uit teleggen tussen een allergie en een intolerantie.

Wanneer een hond allergisch is voor een bepaalde stof is het logisch dat de hond deze stof niet binnen mag krijgen. De enige optie die je dan nog hebt, is om het voer te halen die deze stof niet bevat. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat de vacht van de hond gaat uitvallen of dat de hond last krijgt van allerlei jeuk of andere nare allergische reacties. Wanneer je voor je hond hypoallergeen hondenvoer haalt, krijgt de hond voer dat speciaal ontwikkeld is voor honden die niet tegen bepaalde voedingsstoffen kunnen. De kans is groot dat jouw hond op dit voer geen allergische reactie krijgt.

Jouw hond heeft voedselintolerantie

De meeste Mensen denken dat een voedselallergie en voedselintolerantie hetzelfde is, maar dat is absoluut niet zo. Het zijn namelijk twee verschillende dingen, een voedselintolerantie kan ontstaan doordat de hond een bepaalde stof niet kan verteren, terwijl er bij een allergie juist een reactie op het afweersysteem optreedt. Deze reactie komt door bepaalde stoffen, jouw hond kan het dus makkelijk verteren, maar krijgt hierdoor juist wel ontstekingen, kale plekken, jeuk, diarree of andere allergische reacties. Wanneer je hond een voedselintolerantie heeft is het zeer belangrijk om hypoallergeen hondenvoer te kopen die deze stoffen uiteraard niet bevat. Je kan dit eigenlijk een beetje vergelijken met mensen die een lactose-intolerantie hebben. Deze kunnen lactose dus niet verteren en krijgen geen allergische reactie wanneer ze lactose binnenkrijgen. Wij adviseren sowieso mocht je de situatie niet vertrouwen of mocht je hond gewoon bepaalde klachten krijgen na het eten van normaal voer, om altijd een dierenarts te raadplegen. Zoals je leest, zijn er genoeg redenen en zijn er genoeg momenten waarom je hypoallergeen voer voor je hond zou moeten kopen. Wij hopen dat we jullie Wij hebben geholpen met deze informatie voor de rest kun je altijd meer lezen op deze blog over honden. In deze blog over honden staat enorm veel informatie over wanneer je een hond wil aanschaffen of wanneer je een hond hebt als huisdier

hond

Als je een hond hebt dan wil je natuurlijk goed voor hem of haar zorgen. Dit doe je door veel met je hond te wandelen, te spelen, door je hond aandacht en liefde te geven, door veel te aaien en te knuffelen maar ook door je hond het juiste voer te geven. Het juiste voer is heel erg belangrijk voor een hond, het zorgt ervoor dat hij of zij zich op z’n best voelt en ook lekker kan bewegen. Toch kan het lastig zijn om het juiste voer voor jouw hond te vinden. Wil je meer weten over hondenvoer? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie.

 

Verschillende soorten voer

Voor honden is er net als voor mensen een bijna eindeloos aanbod aan voer. Het is daarom voor jou als baasje ook lastig om het juiste voer voor jouw hond te vinden. Elke hond heeft andere behoeftes als het aankomt op eten, hier heeft bijvoorbeeld het ras van de hond invloed op, maar ook hoeveel de hond beweegt en hoe oud hij of zij is. Doe dan ook goed onderzoek naar de juisten hondenbrok voor jouw hond. Als het aan komt op hondenvoer kopen is het aanbod enorm groot, kijk goed wat jij aan jouw hond geeft.

 

Waarom is het juiste voer zo belangrijk?

Het juiste voer dat past bij jouw hond is heel erg van belang voor hoe jouw hond zich voelt. Je wilt namelijk dat jouw hond de juiste brandstoffen en vitamines binnen krijgt zonder dat daar kunstmatige onderdelen in zitten. Een kwalitatief hoogwaardig product zorgt dan ook goed voor het lichaam van jouw hond. Met de juiste voedingsstoffen kan jouw hond de hele dag rennen, spelen en kwispelen. Daarom is het van groot belang dat je het juiste hondenvoer kiest voor jouw hond.

 

Honden met allergieën

Er zijn ook honden die allergisch zijn voor sommige ingrediënten van hondenbrokken, dit weet je vaak pas na een tijdje. Symptomen hiervan kunnen bijvoorbeeld zijn dat je hond veel jeuk krijgt, huisuitslag, een slechte vacht of dat ze extreem veel aan hun huis gaan krabben of likken. Daarom is het van groot belang om het juiste voer voor je hond te vinden, hondenbrokken waar niet teveel onnatuurlijke producten in zitten zijn dan vaak voor honden met een allergie veel beter. Wanneer je aan nieuw voer begint moet je jouw hond dus goed in de gaten houden.

 

Onder ongedierte verstaan we hier kleine ongewenste dieren. Dieren die we liever niet in onze nabijheid zien. Wat je ongewenst vindt, bepaal je zelf. Een bestrijdingsdienst zal zich met name bezighouden met de bestrijding van ongedierte, maar hoeft zich daartoe echter niet te beperken. Als je last van duiven hebt, dan wil je daar ook vanaf. Een belangrijk punt bij bestrijden is dat je geen ongewenste slachtoffers maakt, dieren die je had willen behouden. Maar we zullen ons hier berken tot ongedierte.

Voorkomen is beter dan genezen

Ongedierte krijg je niet, als er geen omgeving is waarin ze kunnen gedijen. Daarom moeten gebouwen goed schoon worden gehouden. Beestjes die zich graag tegoed doen aan huishoudafval, zouden daar niet bij moeten kunnen komen. Laat geen borden, bestek, pannen enzovoorts ’s nachts vuil in de keuken staan. Ongedierte houdt ook vaak van vocht. Dus voorkom vochtige plekken. Zorg dat er geen plaatsen zijn, waar ze zich kunnen verstoppen. Ze kruipen graag in gaten en spleten. Die dienen behandeld te worden. Dus kieren afkitten en gaten opvullen. De dieren zitten ook graag tussen wandmeubels en muren. Enige ruimte laten kan dat voorkomen.

Ongedierte bestrijden

Als we nog niet van een plaag kunnen spreken, dan zou je kunnen trachten om zelf het ongedierte te bestrijden. We praten dan met name over het gebruik van spuitbussen, en vergif in de vorm van poeder en korrels. Maar zulke middelen zijn nooit specifiek op een bepaald dier gericht. Zoals eerder gezegd, kunnen er slachtoffers vallen, die we niet kwijt wilden. Als kleine kinderen aan het vergif komen, dan kunnen ze daar behoorlijk ziek van worden. Ter bestrijding van mieren kun je sterk geurende kruiden op de mierenlooproute leggen. Dan raken ze verward. Praten we over een plaag dan kan je er beter een bestrijdingsdienst bij halen.

Welke overlast veroorzaakt ongedierte

Waarschijnlijk weet iedereen welke overlast ongedierte kan veroorzaken. We praten dan over bijvoorbeeld uitwerpselen, aangetast hout, gestoken worden door muggen, verontreinigd voedsel, knaagsporen, aangevreten papier, enzovoorts. Nu zal je teken niet in huis tegenkomen, tenzij bijvoorbeeld je hond ze mee naar binnen neemt of jezelf. Maar buiten in de tuin wel en teken kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken.

Een indeling

We kunnen ongedierte als volgt indelen:

 • knaagdieren. Muizen en ratten dus.
 • insecten. Oftewel diertjes met vleugels. Hier praten over veel verschillende dieren, onder meer muggen, vliegen en kevers
 • geleedpotigen. Voorbeelden zijn duizendpoten en spinnen

Elke groep vereist vaak een andere aanpak. Van ongedierte zullen we er twee uitlichten, namelijk de boktor en de houtworm. Beide dieren tasten hout aan.

De boktor en de houtworm

Voorkomen dat de boktor en de houtworm hout aantasten, kan je proberen door het een goede bewerking te geven. Ze nestelen zich graag in onbewerkt hout. De boktor en de houtworm bestrijden is niet eenvoudig. Ze kunnen veel schade aanrichten in huis. Dat geldt zeker als ze in de dakconstructie zitten. Die zou zelfs op een gegeven kunnen instorten. Vanwege dat risico kan je het houtworm en boktor bestrijden beter aan een Bestrijdingsdienst overlaten. Die weet waar te kijken en de dieren, inclusief de larven van de boktor, effectief te bestrijden.

 


Waarschijnlijk heb je een grote hekel aan ongedierte. Met jou zijn er nog vele andere Nederlanders die een hekel hebben aan deze beestjes. Ze zien er vaak eng uit en daarbij komt dat veel ongedierte niet bepaald hygiënisch is. Dit is dan ook de voornaamste oorzaak dat mensen er een hekel aan hebben. Bepaalde soorten kunnen echter ook behoorlijk wat schade aanrichten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij muizen en houtworm. Maar waarom is dit ongedierte eigenlijk zo gevaarlijk? Dat vertellen wij je in de onderstaande tekst.

Waarom zijn muizen gevaarlijk?
Veel mensen krijgen de rillingen wanneer zij een muis in hun woning zien lopen. Muizen dragen vaak allerlei bacteriën met zich mee. Deze bacteriën kunnen via de uitwerpselen van muizen in jouw voedsel terechtkomen. Wanneer je de bacteriën binnen krijgt, kun je hier goed ziek van worden. Muizen zijn allereerst dus gevaarlijk voor jouw gezondheid. Daarom is het zaak om de beestjes zo snel mogelijk te lijf te gaan.

Dit is echter niet de enige reden om muizen te bestrijden. Nee, want muizen bestrijden is ook nodig omdat de beestjes behoorlijk wat schade aan kunnen richten in huis. De tanden van dit ongedierte groeien namelijk behoorlijk snel. Om deze kort te houden, knagen muizen aan van alles en nog wat. Dit kunnen bijvoorbeeld objecten zijn, maar muizen storten zich ook vaak op de bekabeling. Indien zij een elektriciteitsdraad doorbijten, valt de stroom uit. Hierdoor kan er kortsluiting ontstaan. En als gevolg van kortsluiting kan er brand uitbreken. Reden genoeg dus om direct in actie te komen wanneer je muizen in jouw huis hebt gezien.

Welke schade richt houtworm aan?
Naast muizen is houtworm ook een ongedierte dat behoorlijk gevaarlijk is. In tegenstelling tot muizen zien we deze beestjes echter niet snel opduiken. Houtworm houdt zich namelijk vaak schuil in houten objecten. Het ongedierte kan in houten meubels zitten, maar ook in haardhout. Daarnaast houden de beestjes zich vaak schuil in de houten dakconstructie.

De larven van de houtworm voeden zich met hout zodra zij uit zijn gekomen. Zij vreten zich een weg door het houten object waarin zij zich bevinden. Indien er veel houtworm in het hout aanwezig is, ontstaat er een soort gangenstelsel. Het hout kan hierdoor behoorlijk aangetast worden. Indien het hout erg beschadigd is, verliest het zijn stevigheid. Het gewicht van het dak kan hierdoor mogelijk niet meer gedragen worden. In het ergste geval stort jouw dak dus in. Om dit te voorkomen, moet je houtworm bestrijden. Doe dit altijd zo vroeg mogelijk. Hoe eerder je begint met het bestrijden van het ongedierte, des te eerder je verlost bent van het ongedierte. Bovendien blijft de schade zodoende beperkt.

Ander ongedierte dat gevaarlijk is
Houtworm en muizen zijn dus behoorlijk gevaarlijk, maar dit geldt ook voor andere soorten ongedierte. Wat te denken van kakkerlakken bijvoorbeeld? Deze beestjes kunnen opduiken in jouw voedsel, waardoor je behoorlijk ziek kunt worden. Ook zilvervisjes en papiervisjes kunnen schade aanrichten. Dit ongedierte kan zich tegoed doen aan behang en boeken. Tot slot hebben we natuurlijk ook nog ratten. Deze diertjes kunnen we eigenlijk gewoon onder de muizen scharen. Zij zijn immers net zo gevaarlijk als muizen. Wil je voorkomen dat er gevaar ontstaat door welk ongedierte dan ook? Zorg er dan voor dat je direct begint met de bestrijding. In dat geval ben je binnen de kortste keren verlost van de beestjes in jouw direct omgeving!

Als eigenaar van een huisdier wil je natuurlijk zo goed mogelijk zorgen voor je beste vriend. Daar horen ook bezoekjes aan de dierenarts bij. Niet alleen voor problemen, maar ook voor bijvoorbeeld inentingen, vaccinaties, een wormenkuur of een sterilisatie of castratie. En het kan natuurlijk gebeuren dat jouw huisdier toch gezondheidsproblemen ontwikkelt, bijvoorbeeld door een ongeluk, genetische aanleg of door ouderdom. De kosten van de dierenarts kunnen er hoog oplopen, zoals je misschien weet. Een hoge rekening is wel het laatste waar je op zit te wachten als je met je hoofd bij de gezondheid van je huisdier zit.

 

Een dierenverzekering kan je helpen

Een dierenverzekering kan de kosten dekken voor allerlei onderzoeken, zoals röntgenfoto’s, bloed- en urineonderzoek, of een echo. Wanneer de dierenarts na deze diagnosemogelijkheden tot een diagnose komt en een behandeling voor ogen heeft kan deze ook gedekt worden door je dierenverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fysiotherapie of chemotherapie of een operatie. In veel gevallen worden er bepaalde medicijnen voorgeschreven voor jouw huisdier. Deze kunnen van korte tijd zijn, maar in sommige gevallen moet jouw huisdier deze blijven slikken. Vooral oudere huisdieren worden meer afhankelijk van medicijnen. De kosten kunnen hiermee behoorlijk oplopen, maar ook de kosten van medicijnen kunnen gedekt worden.

 

Let hierop voor jouw dierenverzekering

Het is natuurlijk verstandig om goed te bedenken of je een dierenverzekering nodig hebt. De premie begint heel schappelijk, maar kan bij een uitgebreide polis snel omhoog gaan. Bij het afsluiten van een dierenverzekering ga je een contract aan met een betalingsverplichting. Een dierenverzekering is doorgaans maandelijks opzegbaar, maar toch is het goed rekening te houden met de maandelijkse kosten dier er mee gepaard gaan. Je wilt niet denken aan geld als het om de gezondheid van jouw hond of kat gaat, maar denk ook om je eigen financiële gezondheid.

 

Heeft jouw huisdier een dierenverzekering nodig?

Sommige dieren lopen meer gezondheidsrisico’s en daar kun je rekening mee houden in je afweging om een dierenverzekering af te sluiten. Een niet-raszuivere poes die altijd binnen blijft loopt minder risico dan een raszuivere hond waarmee je dagelijks de hort op gaat. Niemand wil een risico lopen met zijn geliefde huisdier en geld zou geen overweging moeten zijn. Desalniettemin is het verstandig goed te kijken naar het risicoprofiel van jouw huisdier en je financiële situatie voordat jij je beslissing neemt. Daar zijn jij en je huisdier bij gebaat.

 

Als je de trotse eigenaar bent van een hond, kat of paard, heb je waarschijnlijk al gedacht aan een dierenverzekering. Dit beschermt je portemonnee als je trouwe metgezel naar de dierenarts moet of per ongeluk andere mensen benadeelt. Hoewel de verzekering je volledig dekt, hoef je er maar een klein bedrag aan uit te geven. Afhankelijk van welke huisdierenverzekering je kiest, kost de dekking je slechts enkele euro’s per maand. Dierenverzekering vergelijken kan je daarnaast veel voordeel opleveren.

 

Maar of je je nu wilt beschermen tegen de hoge dierenarts kosten voor je hond, kat of paard of gewoon een minimale dekking wilt als je huisdier schade toebrengt aan derden – je moet altijd van tevoren verschillende dierenverzekeringen vergelijken. Een hondenaansprakelijkheidsverzekering kan je bijvoorbeeld 40 euro of 140 euro per jaar kosten. Met een vergelijkingscalculator voor dierenverzekeringen kun je ook snel en gemakkelijk de diensten van veel aanbieders in kaart brengen.

 

Dierenverzekering vergelijken: Welke dierenverzekeringen zijn er?

Volgens een onderzoek leven er bijna 33,4 miljoen huisdieren bij Nederlandse huishoudens. Vooral katten (meer dan 2,6 miljoen) en honden (meer dan 1,5 miljoen) zijn populair. Zo verschillend als elke eigenaar en elk dier is, zo verschillend zijn ook de vormen van dierenverzekeringen. Het overzicht van dierenverzekering vergelijken toont je welke verzekeringen er zijn en wat ze doen:

 

 1. Hondenaansprakelijkheid: Betaalt voor financieel verlies, schade aan eigendommen en persoonlijk letsel veroorzaakt door de hond aan derden.

 

 1. Hondenziektekostenverzekering: dekt de algemene dierenarts kosten, bijvoorbeeld voor ambulante behandeling, naast de chirurgische kosten.

 

 1. Paardenaansprakelijkheid: Als je paard schade veroorzaakt aan andere mensen, zijn eigendom, persoonlijk letsel en financiële schade gedekt.

 

 1. Paardenchirurgieverzekering: Alle kosten die tijdens een operatie worden gemaakt, worden door deze verzekering vergoed, afhankelijk van het tarief.

 

 1. Paardenziektekostenverzekering: veterinaire en chirurgische kosten zijn verzekerd.

 

 1. Paardentransport en diefstalverzekering: Biedt financiële compensatie als je paard sterft, gestolen wordt of als een brand of blikseminslag leidt tot de dood van het dier als gevolg van het vervoer.

 

 1. Paardenlevensverzekering: Afhankelijk van het tarief betaalt de verzekering bij overlijden of een noodslachting van je paard door ziekte, ongeval, vervoer, brand, blikseminslag, diefstal of onbruikbaarheid van de fokkerij.

 

 1. Kattenchirurgieverzekering: Als je kat of kater een operatie nodig heeft, worden de kosten gedekt zoals contractueel overeengekomen.

 

 1. Kattenziektekostenverzekering: Naast de operationele kosten is ook de algemene veterinaire behandeling verzekerd.