aquarium LED

Een aquarium kan een prachtige aanvulling zijn op je huis of kantoor, en het creëert een rustgevende en visueel aantrekkelijke omgeving. Een van de cruciale elementen voor het succes van een aquarium is de verlichting. Aquarium LED verlichting heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege de vele voordelen die het biedt. In dit artikel zullen we de wereld van aquarium LED verlichting verkennen, van de voordelen tot de verschillende opties die beschikbaar zijn voor aquarianen.

energie-efficiëntie en duurzaamheid

Een van de meest opvallende voordelen van aquarium LED verlichting is de energie-efficiëntie en duurzaamheid ervan. LED-verlichting verbruikt aanzienlijk minder energie dan traditionele fluorescentie- of gloeilampen, wat resulteert in lagere energierekeningen. Bovendien hebben LED-lampen een veel langere levensduur, wat betekent dat je ze minder vaak hoeft te vervangen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Tip: Aquarium LED Verlichting 100 CM Kopen | 100% Waterdichte Lampen

aanpasbaarheid en controle

LED-verlichting voor aquaria biedt aquarianen de mogelijkheid om de lichtintensiteit en kleur aan te passen aan de behoeften van hun vissen en planten. Dit niveau van controle is essentieel, vooral als je een bepaald type aquarium hebt, zoals een zoutwater- of rifaquarium, waar specifieke lichtomstandigheden cruciaal zijn voor het welzijn van de bewoners. Met LED-verlichting kun je de kleurtemperatuur en de intensiteit van het licht nauwkeurig regelen om de groei van planten te bevorderen en de kleuren van je vissen te verbeteren.

kleurweergave en esthetiek

LED-verlichting biedt uitstekende kleurweergave, waardoor de kleuren van je vissen en planten op een natuurlijke en levendige manier worden weergegeven. Dit zorgt voor een visueel aantrekkelijk aquarium dat een lust voor het oog is. Bovendien kun je met LED-verlichting de kleuren van je aquarium aanpassen aan je persoonlijke voorkeur, wat een esthetische dimensie toevoegt aan je aquascaping.

Tip: Aquarium LED Verlichting 120 CM Kopen | 100% Waterdichte Lampen

minder warmteafgifte

In vergelijking met traditionele aquariumverlichtingssystemen geven LED-lampen veel minder warmte af. Dit is vooral belangrijk in tropische aquaria, waar de watertemperatuur nauwlettend moet worden gecontroleerd. Het verminderde warmtegehalte van LED-verlichting helpt om de temperatuur van het aquariumwater stabiel te houden, waardoor het comfortabeler is voor de vissen en minder energie wordt verbruikt om de watertemperatuur te regelen.

conclusie

Aquarium LED verlichting biedt tal van voordelen voor aquarianen, van energie-efficiëntie en duurzaamheid tot aanpasbaarheid en esthetiek. Het stelt je in staat om de lichtomstandigheden in je aquarium op maat aan te passen aan de behoeften van je vissen en planten, wat resulteert in een gezonder en visueel aantrekkelijker ecosysteem. Of je nu een ervaren aquariaan bent of net begint in de wereld van aquariumhobby’s, LED-verlichting is een investering die je aquarium naar een hoger niveau kan tillen en de schoonheid ervan kan versterken. Dus, waar wacht je nog op? Ontdek de mogelijkheden van aquarium LED verlichting en geef je vissen en planten het beste licht dat ze verdienen.

 

hondenlijn:

Als hondenbezitter ben je ongetwijfeld op zoek naar de beste manier om je trouwe viervoeter uit te laten. Een van de essentiële items voor elke hondenbezitter is een goede hondenlijn. Een van de meest populaire en veelzijdige keuzes op de markt is de biothane hondenlijn. In dit artikel zullen we de voordelen en eigenschappen van biothane hondenlijnen verkennen, en waarom ze een uitstekende keuze zijn voor zowel jou als je harige vriend.

duurzaamheid en sterkte

Een van de meest opvallende kenmerken van biothane hondenlijnen is hun duurzaamheid en sterkte. Deze lijnen zijn gemaakt van een speciaal soort kunststof dat zowel slijtvast als scheurvast is. Ze zijn bestand tegen de ruigste omstandigheden, of het nu gaat om wandelingen in het bos, langs het strand, of gewoon in de stad. Biothane lijnen zijn zelfs bestand tegen water, modder en andere elementen, waardoor ze ideaal zijn voor avontuurlijke honden.

gemakkelijk schoon te maken

Een ander groot voordeel van biothane hondenlijnen zoals dat van 123paracord.nl is dat ze extreem gemakkelijk schoon te maken zijn. Als je hond door de modder rolt of in een plas water springt, hoef je je geen zorgen te maken. Een simpele afspoeling met water is meestal voldoende om de lijn weer schoon en fris te krijgen. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat de lijn hygiënisch blijft, wat vooral belangrijk is als je hond geneigd is om te knabbelen aan zijn lijn.

lichtgewicht en flexibel

Biothane hondenlijnen zijn licht van gewicht en bieden een uitstekende flexibiliteit. Dit betekent dat ze comfortabel zijn om vast te houden, zelfs tijdens lange wandelingen. De flexibiliteit van de lijn maakt het ook gemakkelijk om de hond te corrigeren of te sturen zonder hem of haar te veel te beperken. Het is een geweldige keuze voor honden van alle groottes, van kleine rassen tot grote, krachtige honden.

verscheidenheid aan stijlen en kleuren

Biothane hondenlijnen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en kleuren, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou en je hond past. Of je nu de voorkeur geeft aan een klassieke effen kleur, een opvallende neon tint, of zelfs een camouflagepatroon, er is een biothane lijn die aan je smaak voldoet. Deze diversiteit stelt je in staat om niet alleen een functionele lijn te hebben, maar ook een die past bij de persoonlijkheid van je hond en je eigen stijl.

conclusie

Biothane hondenlijnen zijn een uitstekende keuze voor hondenbezitters die duurzaamheid, sterkte, en flexibiliteit in een hondenlijn waarderen. Ze zijn bestand tegen de meest uitdagende omstandigheden, gemakkelijk schoon te maken en comfortabel in gebruik. Bovendien bieden ze een scala aan stijlen en kleuren om aan individuele voorkeuren te voldoen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en praktische hondenlijn die zowel jij als je hond zal bevallen, dan is biothane de juiste keuze. Het is de ultieme combinatie van kracht en flexibiliteit voor jouw avonturen met je trouwe metgezel.

 

Paarden

Het welzijn van paarden staat de laatste jaren steeds hoger op de agenda van paardenliefhebbers, professionals en organisaties. En terecht, want deze majestueuze dieren verdienen een leven waarin ze gezond, gelukkig en vrij van stress zijn. In dit artikel duiken we dieper in het onderwerp paardenwelzijn en geven we tips en adviezen om het welzijn van je paard te waarborgen.

Het belang van een gezonde leefomgeving

 

Een van de belangrijkste aspecten van paardenwelzijn is een gezonde en veilige leefomgeving. Paarden hebben voldoende ruimte nodig om te bewegen, te grazen en te rusten. Een schone en droge ligplek is essentieel, evenals voldoende licht in de stallen. Daarnaast is het van groot belang dat er geen scherpe randen of uitsteeksels in de stal aanwezig zijn waaraan paarden zich kunnen bezeren.

Bewustzijn en verantwoordelijkheid bij paardenhouders

 

Het welzijn en de gezondheid van het paard worden in grote mate beïnvloed door de zorg en het management van de paardenhouder zelf. Elke paardenhouder of -eigenaar moet zich bewust zijn van de welzijnsbehoeften van het paard en de gezondheidseisen die hierbij komen kijken. Dit betekent dat regelmatige controles, goede voeding en voldoende beweging essentieel zijn.

Tips voor een gelukkig paard

 

 1. Zorg voor voldoende sociale interactie. Paarden zijn kuddedieren en hebben behoefte aan gezelschap van soortgenoten.
 2. Geef je paard de mogelijkheid om dagelijks buiten te komen, ongeacht het weer.
 3. Let op de voeding. Een gebalanceerd dieet is cruciaal voor de gezondheid en het welzijn van je paard.
 4. Besteed aandacht aan training en beweging, maar zorg ook voor voldoende rustmomenten.

Paardenwelzijnschecks: een waardevol hulpmiddel

 

Er zijn diverse tools en checks beschikbaar die paardeneigenaren kunnen helpen bij het monitoren van het welzijn van hun paard. Deze checks geven inzicht in de huidige staat van welzijn en bieden advies over mogelijke verbeterpunten. Het is een ideaal hulpmiddel om proactief te werken aan het welzijn van je paard.

Het welzijn van paarden is onze verantwoordelijkheid

 

Het welzijn van paarden is een gedeelde verantwoordelijkheid. Of je nu een paardeneigenaar, trainer, verzorger of gewoon een liefhebber bent, iedereen heeft een rol te spelen in het waarborgen van het welzijn van deze prachtige dieren. Door bewustzijn te creëren, kennis te delen en proactief te handelen, kunnen we samen zorgen voor een wereld waarin elk paard een leven leidt dat het verdient.

Vogelvoer

Vogels zijn niet alleen prachtige wezens om naar te kijken en te beluisteren, maar ze spelen ook een cruciale rol in het ecosysteem. Ze helpen bij het verspreiden van zaden, bestuiven bloemen en houden insectenpopulaties onder controle. Om onze gevederde vrienden te ondersteunen, is het aanbieden van vogelvoer in je tuin een geweldige manier om bij te dragen aan hun welzijn en het behoud van de biodiversiteit. In dit blogbericht zullen we onderzoeken waarom vogelvoer zo belangrijk is en hoe je ervoor kunt zorgen dat je tuin een welkome plek wordt voor vogels.

1. Overleving in de winter:

Een van de meest kritieke tijden voor vogels is de winter, wanneer natuurlijk voedsel schaars is. Door vogelvoer aan te bieden, voorzie je hen van de extra energie die ze nodig hebben om de koude maanden te overleven. Dit helpt vogels om op gewicht te blijven en hun lichaamstemperatuur op peil te houden.

2. Broedseizoen:

Tijdens het broedseizoen hebben vogels extra voedingsstoffen nodig om hun jongen te voeden. Vogelvoer kan een rijke bron van eiwitten en calorieën zijn, wat essentieel is voor het grootbrengen van gezonde kuikens. Het aanbieden van vogelvoer in je tuin kan nestelende vogels helpen om sterke en vitale nakomelingen groot te brengen.

3. Biodiversiteit bevorderen:

Door vogelvoer in je tuin te plaatsen, trek je verschillende vogelsoorten aan. Dit kan de biodiversiteit in je omgeving vergroten en helpen bij het behoud van zeldzame of bedreigde vogelsoorten. Vogelvoer kan ook andere dieren aantrekken, zoals eekhoorns en egels, waardoor je tuin een divers ecosysteem wordt.

4. Ongediertecontrole:

Vogels, zoals mezen, eten insecten die schadelijk kunnen zijn voor je tuinplanten. Door vogels aan te trekken met vogelvoer, help je bij het natuurlijke evenwicht in je tuin, waardoor je minder afhankelijk bent van chemische bestrijdingsmiddelen.

5. Educatie en plezier:

Het kijken naar vogels die zich tegoed doen aan het vogelvoer in je tuin kan een educatieve en plezierige ervaring zijn. Het kan kinderen en volwassenen in contact brengen met de natuur en hen bewust maken van de behoeften van wilde dieren.

Hoe kun je vogelvoer aanbieden:

 • Hang vogelvoederhuisjes op met verschillende soorten voer, zoals zaden, pinda’s, en vetbollen.
 • Zorg voor vers water, vooral in de winter.
 • Plaats het voer op een plek waar vogels zich veilig voelen, zoals in de buurt van struiken of bomen.
 • Houd het voedergebied schoon om ziektes te voorkomen.

Vogelvoer is van vitaal belang voor het welzijn van vogels en het behoud van de natuurlijke wereld. Door vogelvoer in je tuin aan te bieden, draag je bij aan het overleven van vogels, het vergroten van de biodiversiteit en het bevorderen van een gezond ecosysteem. Bovendien biedt het de mogelijkheid om van dichtbij te genieten van de schoonheid van deze gevleugelde wezens terwijl je bijdraagt aan hun welzijn. Lees meer hierover: Vogelvoer

Jacht

Als jager weet je dat een goede training essentieel is voor het succes van je jachtavonturen. Een van de meest effectieve hulpmiddelen die je kunt gebruiken, zijn jacht dummy’s. Deze veelzijdige trainingsattributen zijn niet alleen nuttig voor het aanleren en versterken van jachthonden vaardigheden, maar bieden ook een realistische simulatie van jachtsituaties. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over jacht dummy’s en hoe je ze optimaal kunt benutten tijdens je trainingsprogramma.

Waarom zijn jacht dummy’s belangrijk voor jagers?

Jacht dummy’s bieden verschillende voordelen voor jagers. Ze helpen bij het ontwikkelen van de juiste jachtvaardigheden, verbeteren de gehoorzaamheid en concentratie van jachthonden en simuleren realistische jachtsituaties. Door regelmatig met deze jachtartikelen te trainen, vergroot je de slagingskans van je jachtexpedities.

Soorten jacht dummy’s

Er zijn verschillende soorten jacht dummy’s beschikbaar, waaronder canvas dummy’s, kunststof dummy’s en gevleugelde dummy’s. Canvas dummy’s zijn duurzaam en geschikt voor algemene training, terwijl kunststof dummy’s drijfvermogen bieden en ideaal zijn voor waterwerk. Gevleugelde dummy’s bootsen vogels na en zijn perfect voor het trainen van jachthonden die zich specialiseren in vogeljacht.

Hoe jacht dummy’s te gebruiken

Het correct gebruik van jacht dummy’s is essentieel om maximale voordelen te behalen. Begin met eenvoudige oefeningen en bouw geleidelijk de moeilijkheidsgraad op. Leer je hond om de dummy te markeren en apporteren, en introduceer geleidelijk aan complexere jachtscenario’s. Vergeet niet om positieve bekrachtiging en beloning te gebruiken om het leerproces te stimuleren.

Tips voor het kiezen van de juiste jacht dummy’s

Bij het kiezen van jacht dummy’s is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en het ras van je hond, het type jacht dat je beoefent en de trainingsdoelen die je wilt bereiken. Zorg ervoor dat de dummy’s van hoogwaardige materialen zijn gemaakt en geschikt zijn voor de beoogde trainingsdoeleinden.

Onderhoud en veiligheid

Om de levensduur van je jacht dummy’s te verlengen, is regelmatig onderhoud essentieel. Reinig ze na elke trainingssessie en controleer op eventuele schade. Zorg er ook voor dat je veiligheid prioriteit geeft tijdens het trainen met jacht dummy’s. Houd rekening met de omgeving, draag gepaste beschermende kleding en zorg voor een veilige afstand tussen jou, je hond en andere aanwezigen.

Optimaliseer je training en verbeter je jachtvaardigheden

Jacht dummy’s zijn onmisbare trainingshulpmiddelen voor elke jager die zijn of haar vaardigheden en die van de jachthond wil verbeteren. Door te investeren in kwalitatieve jacht dummy’s en ze op de juiste manier te gebruiken, kun je de effectiviteit van je jachttraining aanzienlijk vergroten. Vergeet niet om regelmatig te trainen en te genieten van de voordelen die deze jachtartikelen bieden. Ga erop uit en bereid je voor op succesvolle jachtavonturen!

 

krabpaal

Overweeg je een kat aan te schaffen of te adopteren? Dan zijn er heel wat dingen die daarbij komen kijken. Wellicht ben je al wat informatie aan het opzoeken op internet en heb je al een lijstje gemaakt met waar je allemaal rekening mee moet houden en welke spullen je allemaal moet aanschaffen. Sommige dingen zijn noodzakelijk, andere dingen zijn optioneel. Iedere kat heeft natuurlijk voeding nodig. Niet iedere kat heeft speelgoed nodig. Veel katten hebben wel speelgoed nodig om zich te vermaken, maar wanneer je bijvoorbeeld een wat oudere kat adopteert die graag veel slaapt en lekker lui is, is speelgoed misschien niet nodig, maar is een fijn en warm mandje meer geschikt. Voordat je alle benodigdheden in huis haalt is het dus goed om te bedenken welke kat er in je huis komt en eventueel met bepaalde dingen te wachten om eerst de behoeften van je kat te ontdekken.

Wel of geen krabpaal?

Wanneer je kijkt naar de benodigdheden van een kat kom je waarschijnlijk al gauw een krabpaal tegen. Is een krabpaal noodzakelijk wanneer je een kat hebt? Het antwoord is: ja. Katten hebben van nature de behoefte om hun nageltjes te krabben. Een krabpaal is hier speciaal voor gemaakt. Het is een paal, vaak verwikkeld met (sisal)touw, of andere krabstof, waar katten hun nageltjes aan kunnen krabben. Een krabpaal kan uitgebreid zijn, met veel krabmogelijkheden, speelmogelijkheden en slaapplekken, het kan echter ook een heel eenvoudig krabpaaltje zijn. Hoe dan ook, een krabpaal is eigenlijk altijd noodzakelijk om in huis te halen wanneer je een kat in huis hebt. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat de kat andere krabobjecten gaat zoeken om aan zijn behoefte te voldoen. Een tafelpoot, bankstel of stoel is dan vaak de klos. Voorkom dit en zorg voor een geschikte krabpaal in huis!

Bron: Krabpaalwebshop.nl

 

 

Klontvormend bentoniet, houtkorrels en kattengrind. Er bestaan tegenwoordig heel veel verschillende soorten vulling voor het kattentoilet. Maar wat is eigenlijk de beste kattenbakvulling

In de supermarkt of de dierenwinkel zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn héél veel soorten kattenbakvulling verkrijgbaar. Aan de ene kant is dat fijn – want dan kun je uitzoeken waar jouw kat zich het fijnst bij voelt.

Maar het kan ook een verwarrend zijn. Ieder merk zegt namelijk de beste kattenbakvulling te hebben – super absorberend, klontvormend en altijd met een superblije kat op de verpakking. Maar welke moet je nou kiezen? Wij helpen je een handje met een paar handige tips.

KATTENBAKVULLING: 4 TIPS OM DE BESTE TE KIEZEN

Katten zijn eigenzinnig en vooral heel kieskeurig. Als het om eten gaat, maar ook als het om de vulling van hun kattenbak gaat. Goede kattenbakvulling is dus belangrijk voor katten. Maar ook voor de baasjes – want niemand zit natuurlijk te wachten op een vieze of stinkende kattenbak.

Met deze 4 handige tips koop je altijd de beste kattenbakvulling:

 1. Kattenbakvulling met of juist zonder geurtje? Wat je kiest hangt echt af van je kat. Over het algemeen geven katten zelf niets om een geurtje – ze vinden het ’t belangrijkst dat hun toilet schoon en fris is. Het lekkere geurtje is meer voor de baas. Dus als je kat er geen bezwaar tegen heeft, kun je gerust kiezen voor kattenbakvulling met een heerlijke geur, zoals Babypoeder-, Fresh Garden- of White Lotus.
 2. Net als mensen, zijn ook katten gewoontedieren. Heb je een kattenbakvulling die goed werkt en waar je kat blij van wordt? Gebruik die dan altijd. Als je ineens voor een ander soort kiest en je kat vindt dat niet fijn, loop je het risico dat je kat onzindelijk wordt.

Is je kat al onzindelijk? Dan moet je even naar de dierenarts, want er kan iets met je kat aan de hand zijn. Is je kat gezond en in orde? Dan kan het ook aan de kattenbakvulling liggen en moet je op zoek naar een andere soort.

 1. In het geval van kattenbakvulling geldt altijd: hoe fijner, hoe beter. Katten zijn namelijk van oorsprong echte woestijndieren en deden hun behoefte altijd in het allerfijnste zand. Kies dus altijd voor kattenbakvulling die extra fijn van structuur is – grote houtkorrels of grof grind zijn geen goed idee.
 2. Klontvormende kattenbakvulling van pure bentoniet is ideaal – deze superfijne korrels absorberen plasjes als de beste en zorgen er ook voor dat de geur van de grote boodschap wordt gemaskeerd. Let op: kittens tot vijf maanden oud kunnen nog makkelijk wat van de korrels binnenkrijgen en dat niet goed voor ze. Dus tot die tijd vul je hun toiletje het liefst met grind dat niet klontvormend is.

Handig al die tips. Maar wat is nu de beste kattenbakvulling?

Je doet jezelf en je kat het grootste plezier met kattenbakvulling van pure bentoniet, want de voordelen daarvan zijn eindeloos!

DE VOORDELEN VAN BENTONIET KATTENBAKVULLING

 • Is heel zuinig in gebruik
 • Belast het milieu minimaal
 • Is fijn van structuur
 • Vormt mooie stevige klonten
 • Absorbeert 4x zijn volume
 • en vieze geurtjes!

Dus als je het ons vraagt is pure bentoniet is de allerbeste kattenbakvulling!

Hypoallergeen hondenvoer wat is het en wanneer heeft je hond dat nodig? Hypoallergeen hondenvoer is namelijk hondenvoer wat je pas aanschaft wanneer je hond een allergische reactie of een voedselintolerantie heeft. Helaas is er geen test die kan bepalen of jouw hond een voedselallergie heeft.

Jouw hond heeft een allergie voor bepaald voedsel

Er zijn veel symptomen die met voedselintolerantie of met andere aandoeningen te maken kunnen hebben. Meestal gaat voedselintolerantie gepaard met buikpijn, terwijl een huidprobleem ook de een groot symptomen kwam zijn. Het goede nieuws is dat je beide effectief kan behandelen met het juiste hondenvoer, wel is het verstandig om dit eerst met de dierenarts te bespreken. In deze blog over honden, proberen wij jullie het onderscheid uit teleggen tussen een allergie en een intolerantie.

Wanneer een hond allergisch is voor een bepaalde stof is het logisch dat de hond deze stof niet binnen mag krijgen. De enige optie die je dan nog hebt, is om het voer te halen die deze stof niet bevat. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat de vacht van de hond gaat uitvallen of dat de hond last krijgt van allerlei jeuk of andere nare allergische reacties. Wanneer je voor je hond hypoallergeen hondenvoer haalt, krijgt de hond voer dat speciaal ontwikkeld is voor honden die niet tegen bepaalde voedingsstoffen kunnen. De kans is groot dat jouw hond op dit voer geen allergische reactie krijgt.

Jouw hond heeft voedselintolerantie

De meeste Mensen denken dat een voedselallergie en voedselintolerantie hetzelfde is, maar dat is absoluut niet zo. Het zijn namelijk twee verschillende dingen, een voedselintolerantie kan ontstaan doordat de hond een bepaalde stof niet kan verteren, terwijl er bij een allergie juist een reactie op het afweersysteem optreedt. Deze reactie komt door bepaalde stoffen, jouw hond kan het dus makkelijk verteren, maar krijgt hierdoor juist wel ontstekingen, kale plekken, jeuk, diarree of andere allergische reacties. Wanneer je hond een voedselintolerantie heeft is het zeer belangrijk om hypoallergeen hondenvoer te kopen die deze stoffen uiteraard niet bevat. Je kan dit eigenlijk een beetje vergelijken met mensen die een lactose-intolerantie hebben. Deze kunnen lactose dus niet verteren en krijgen geen allergische reactie wanneer ze lactose binnenkrijgen. Wij adviseren sowieso mocht je de situatie niet vertrouwen of mocht je hond gewoon bepaalde klachten krijgen na het eten van normaal voer, om altijd een dierenarts te raadplegen. Zoals je leest, zijn er genoeg redenen en zijn er genoeg momenten waarom je hypoallergeen voer voor je hond zou moeten kopen. Wij hopen dat we jullie Wij hebben geholpen met deze informatie voor de rest kun je altijd meer lezen op deze blog over honden. In deze blog over honden staat enorm veel informatie over wanneer je een hond wil aanschaffen of wanneer je een hond hebt als huisdier

hond

Als je een hond hebt dan wil je natuurlijk goed voor hem of haar zorgen. Dit doe je door veel met je hond te wandelen, te spelen, door je hond aandacht en liefde te geven, door veel te aaien en te knuffelen maar ook door je hond het juiste voer te geven. Het juiste voer is heel erg belangrijk voor een hond, het zorgt ervoor dat hij of zij zich op z’n best voelt en ook lekker kan bewegen. Toch kan het lastig zijn om het juiste voer voor jouw hond te vinden. Wil je meer weten over hondenvoer? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie.

 

Verschillende soorten voer

Voor honden is er net als voor mensen een bijna eindeloos aanbod aan voer. Het is daarom voor jou als baasje ook lastig om het juiste voer voor jouw hond te vinden. Elke hond heeft andere behoeftes als het aankomt op eten, hier heeft bijvoorbeeld het ras van de hond invloed op, maar ook hoeveel de hond beweegt en hoe oud hij of zij is. Doe dan ook goed onderzoek naar de juisten hondenbrok voor jouw hond. Als het aan komt op hondenvoer kopen is het aanbod enorm groot, kijk goed wat jij aan jouw hond geeft.

 

Waarom is het juiste voer zo belangrijk?

Het juiste voer dat past bij jouw hond is heel erg van belang voor hoe jouw hond zich voelt. Je wilt namelijk dat jouw hond de juiste brandstoffen en vitamines binnen krijgt zonder dat daar kunstmatige onderdelen in zitten. Een kwalitatief hoogwaardig product zorgt dan ook goed voor het lichaam van jouw hond. Met de juiste voedingsstoffen kan jouw hond de hele dag rennen, spelen en kwispelen. Daarom is het van groot belang dat je het juiste hondenvoer kiest voor jouw hond.

 

Honden met allergieën

Er zijn ook honden die allergisch zijn voor sommige ingrediënten van hondenbrokken, dit weet je vaak pas na een tijdje. Symptomen hiervan kunnen bijvoorbeeld zijn dat je hond veel jeuk krijgt, huisuitslag, een slechte vacht of dat ze extreem veel aan hun huis gaan krabben of likken. Daarom is het van groot belang om het juiste voer voor je hond te vinden, hondenbrokken waar niet teveel onnatuurlijke producten in zitten zijn dan vaak voor honden met een allergie veel beter. Wanneer je aan nieuw voer begint moet je jouw hond dus goed in de gaten houden.

 

Onder ongedierte verstaan we hier kleine ongewenste dieren. Dieren die we liever niet in onze nabijheid zien. Wat je ongewenst vindt, bepaal je zelf. Een bestrijdingsdienst zal zich met name bezighouden met de bestrijding van ongedierte, maar hoeft zich daartoe echter niet te beperken. Als je last van duiven hebt, dan wil je daar ook vanaf. Een belangrijk punt bij bestrijden is dat je geen ongewenste slachtoffers maakt, dieren die je had willen behouden. Maar we zullen ons hier berken tot ongedierte.

Voorkomen is beter dan genezen

Ongedierte krijg je niet, als er geen omgeving is waarin ze kunnen gedijen. Daarom moeten gebouwen goed schoon worden gehouden. Beestjes die zich graag tegoed doen aan huishoudafval, zouden daar niet bij moeten kunnen komen. Laat geen borden, bestek, pannen enzovoorts ’s nachts vuil in de keuken staan. Ongedierte houdt ook vaak van vocht. Dus voorkom vochtige plekken. Zorg dat er geen plaatsen zijn, waar ze zich kunnen verstoppen. Ze kruipen graag in gaten en spleten. Die dienen behandeld te worden. Dus kieren afkitten en gaten opvullen. De dieren zitten ook graag tussen wandmeubels en muren. Enige ruimte laten kan dat voorkomen.

Ongedierte bestrijden

Als we nog niet van een plaag kunnen spreken, dan zou je kunnen trachten om zelf het ongedierte te bestrijden. We praten dan met name over het gebruik van spuitbussen, en vergif in de vorm van poeder en korrels. Maar zulke middelen zijn nooit specifiek op een bepaald dier gericht. Zoals eerder gezegd, kunnen er slachtoffers vallen, die we niet kwijt wilden. Als kleine kinderen aan het vergif komen, dan kunnen ze daar behoorlijk ziek van worden. Ter bestrijding van mieren kun je sterk geurende kruiden op de mierenlooproute leggen. Dan raken ze verward. Praten we over een plaag dan kan je er beter een bestrijdingsdienst bij halen.

Welke overlast veroorzaakt ongedierte

Waarschijnlijk weet iedereen welke overlast ongedierte kan veroorzaken. We praten dan over bijvoorbeeld uitwerpselen, aangetast hout, gestoken worden door muggen, verontreinigd voedsel, knaagsporen, aangevreten papier, enzovoorts. Nu zal je teken niet in huis tegenkomen, tenzij bijvoorbeeld je hond ze mee naar binnen neemt of jezelf. Maar buiten in de tuin wel en teken kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken.

Een indeling

We kunnen ongedierte als volgt indelen:

 • knaagdieren. Muizen en ratten dus.
 • insecten. Oftewel diertjes met vleugels. Hier praten over veel verschillende dieren, onder meer muggen, vliegen en kevers
 • geleedpotigen. Voorbeelden zijn duizendpoten en spinnen

Elke groep vereist vaak een andere aanpak. Van ongedierte zullen we er twee uitlichten, namelijk de boktor en de houtworm. Beide dieren tasten hout aan.

De boktor en de houtworm

Voorkomen dat de boktor en de houtworm hout aantasten, kan je proberen door het een goede bewerking te geven. Ze nestelen zich graag in onbewerkt hout. De boktor en de houtworm bestrijden is niet eenvoudig. Ze kunnen veel schade aanrichten in huis. Dat geldt zeker als ze in de dakconstructie zitten. Die zou zelfs op een gegeven kunnen instorten. Vanwege dat risico kan je het houtworm en boktor bestrijden beter aan een Bestrijdingsdienst overlaten. Die weet waar te kijken en de dieren, inclusief de larven van de boktor, effectief te bestrijden.