Als je de trotse eigenaar bent van een hond, kat of paard, heb je waarschijnlijk al gedacht aan een dierenverzekering. Dit beschermt je portemonnee als je trouwe metgezel naar de dierenarts moet of per ongeluk andere mensen benadeelt. Hoewel de verzekering je volledig dekt, hoef je er maar een klein bedrag aan uit te geven. Afhankelijk van welke huisdierenverzekering je kiest, kost de dekking je slechts enkele euro’s per maand. Dierenverzekering vergelijken kan je daarnaast veel voordeel opleveren.

 

Maar of je je nu wilt beschermen tegen de hoge dierenarts kosten voor je hond, kat of paard of gewoon een minimale dekking wilt als je huisdier schade toebrengt aan derden – je moet altijd van tevoren verschillende dierenverzekeringen vergelijken. Een hondenaansprakelijkheidsverzekering kan je bijvoorbeeld 40 euro of 140 euro per jaar kosten. Met een vergelijkingscalculator voor dierenverzekeringen kun je ook snel en gemakkelijk de diensten van veel aanbieders in kaart brengen.

 

Dierenverzekering vergelijken: Welke dierenverzekeringen zijn er?

Volgens een onderzoek leven er bijna 33,4 miljoen huisdieren bij Nederlandse huishoudens. Vooral katten (meer dan 2,6 miljoen) en honden (meer dan 1,5 miljoen) zijn populair. Zo verschillend als elke eigenaar en elk dier is, zo verschillend zijn ook de vormen van dierenverzekeringen. Het overzicht van dierenverzekering vergelijken toont je welke verzekeringen er zijn en wat ze doen:

 

  1. Hondenaansprakelijkheid: Betaalt voor financieel verlies, schade aan eigendommen en persoonlijk letsel veroorzaakt door de hond aan derden.

 

  1. Hondenziektekostenverzekering: dekt de algemene dierenarts kosten, bijvoorbeeld voor ambulante behandeling, naast de chirurgische kosten.

 

  1. Paardenaansprakelijkheid: Als je paard schade veroorzaakt aan andere mensen, zijn eigendom, persoonlijk letsel en financiële schade gedekt.

 

  1. Paardenchirurgieverzekering: Alle kosten die tijdens een operatie worden gemaakt, worden door deze verzekering vergoed, afhankelijk van het tarief.

 

  1. Paardenziektekostenverzekering: veterinaire en chirurgische kosten zijn verzekerd.

 

  1. Paardentransport en diefstalverzekering: Biedt financiële compensatie als je paard sterft, gestolen wordt of als een brand of blikseminslag leidt tot de dood van het dier als gevolg van het vervoer.

 

  1. Paardenlevensverzekering: Afhankelijk van het tarief betaalt de verzekering bij overlijden of een noodslachting van je paard door ziekte, ongeval, vervoer, brand, blikseminslag, diefstal of onbruikbaarheid van de fokkerij.

 

  1. Kattenchirurgieverzekering: Als je kat of kater een operatie nodig heeft, worden de kosten gedekt zoals contractueel overeengekomen.

 

  1. Kattenziektekostenverzekering: Naast de operationele kosten is ook de algemene veterinaire behandeling verzekerd.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.