Kattenbakvulling: alles over de beste soort

Klontvormend bentoniet, houtkorrels en kattengrind. Er bestaan tegenwoordig heel veel verschillende soorten vulling voor het kattentoilet. Maar wat is eigenlijk de beste kattenbakvulling

In de supermarkt of de dierenwinkel zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn héél veel soorten kattenbakvulling verkrijgbaar. Aan de ene kant is dat fijn – want dan kun je uitzoeken waar jouw kat zich het fijnst bij voelt.

Maar het kan ook een verwarrend zijn. Ieder merk zegt namelijk de beste kattenbakvulling te hebben – super absorberend, klontvormend en altijd met een superblije kat op de verpakking. Maar welke moet je nou kiezen? Wij helpen je een handje met een paar handige tips.

KATTENBAKVULLING: 4 TIPS OM DE BESTE TE KIEZEN

Katten zijn eigenzinnig en vooral heel kieskeurig. Als het om eten gaat, maar ook als het om de vulling van hun kattenbak gaat. Goede kattenbakvulling is dus belangrijk voor katten. Maar ook voor de baasjes – want niemand zit natuurlijk te wachten op een vieze of stinkende kattenbak.

Met deze 4 handige tips koop je altijd de beste kattenbakvulling:

  1. Kattenbakvulling met of juist zonder geurtje? Wat je kiest hangt echt af van je kat. Over het algemeen geven katten zelf niets om een geurtje – ze vinden het ’t belangrijkst dat hun toilet schoon en fris is. Het lekkere geurtje is meer voor de baas. Dus als je kat er geen bezwaar tegen heeft, kun je gerust kiezen voor kattenbakvulling met een heerlijke geur, zoals Babypoeder-, Fresh Garden- of White Lotus.
  2. Net als mensen, zijn ook katten gewoontedieren. Heb je een kattenbakvulling die goed werkt en waar je kat blij van wordt? Gebruik die dan altijd. Als je ineens voor een ander soort kiest en je kat vindt dat niet fijn, loop je het risico dat je kat onzindelijk wordt.

Is je kat al onzindelijk? Dan moet je even naar de dierenarts, want er kan iets met je kat aan de hand zijn. Is je kat gezond en in orde? Dan kan het ook aan de kattenbakvulling liggen en moet je op zoek naar een andere soort.

  1. In het geval van kattenbakvulling geldt altijd: hoe fijner, hoe beter. Katten zijn namelijk van oorsprong echte woestijndieren en deden hun behoefte altijd in het allerfijnste zand. Kies dus altijd voor kattenbakvulling die extra fijn van structuur is – grote houtkorrels of grof grind zijn geen goed idee.
  2. Klontvormende kattenbakvulling van pure bentoniet is ideaal – deze superfijne korrels absorberen plasjes als de beste en zorgen er ook voor dat de geur van de grote boodschap wordt gemaskeerd. Let op: kittens tot vijf maanden oud kunnen nog makkelijk wat van de korrels binnenkrijgen en dat niet goed voor ze. Dus tot die tijd vul je hun toiletje het liefst met grind dat niet klontvormend is.

Handig al die tips. Maar wat is nu de beste kattenbakvulling?

Je doet jezelf en je kat het grootste plezier met kattenbakvulling van pure bentoniet, want de voordelen daarvan zijn eindeloos!

DE VOORDELEN VAN BENTONIET KATTENBAKVULLING

  • Is heel zuinig in gebruik
  • Belast het milieu minimaal
  • Is fijn van structuur
  • Vormt mooie stevige klonten
  • Absorbeert 4x zijn volume
  • en vieze geurtjes!

Dus als je het ons vraagt is pure bentoniet is de allerbeste kattenbakvulling!