Wanneer heeft je hond hypoallergeen hondenvoer nodig?

Hypoallergeen hondenvoer wat is het en wanneer heeft je hond dat nodig? Hypoallergeen hondenvoer is namelijk hondenvoer wat je pas aanschaft wanneer je hond een allergische reactie of een voedselintolerantie heeft. Helaas is er geen test die kan bepalen of jouw hond een voedselallergie heeft.

Jouw hond heeft een allergie voor bepaald voedsel

Er zijn veel symptomen die met voedselintolerantie of met andere aandoeningen te maken kunnen hebben. Meestal gaat voedselintolerantie gepaard met buikpijn, terwijl een huidprobleem ook de een groot symptomen kwam zijn. Het goede nieuws is dat je beide effectief kan behandelen met het juiste hondenvoer, wel is het verstandig om dit eerst met de dierenarts te bespreken. In deze blog over honden, proberen wij jullie het onderscheid uit teleggen tussen een allergie en een intolerantie.

Wanneer een hond allergisch is voor een bepaalde stof is het logisch dat de hond deze stof niet binnen mag krijgen. De enige optie die je dan nog hebt, is om het voer te halen die deze stof niet bevat. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat de vacht van de hond gaat uitvallen of dat de hond last krijgt van allerlei jeuk of andere nare allergische reacties. Wanneer je voor je hond hypoallergeen hondenvoer haalt, krijgt de hond voer dat speciaal ontwikkeld is voor honden die niet tegen bepaalde voedingsstoffen kunnen. De kans is groot dat jouw hond op dit voer geen allergische reactie krijgt.

Jouw hond heeft voedselintolerantie

De meeste Mensen denken dat een voedselallergie en voedselintolerantie hetzelfde is, maar dat is absoluut niet zo. Het zijn namelijk twee verschillende dingen, een voedselintolerantie kan ontstaan doordat de hond een bepaalde stof niet kan verteren, terwijl er bij een allergie juist een reactie op het afweersysteem optreedt. Deze reactie komt door bepaalde stoffen, jouw hond kan het dus makkelijk verteren, maar krijgt hierdoor juist wel ontstekingen, kale plekken, jeuk, diarree of andere allergische reacties. Wanneer je hond een voedselintolerantie heeft is het zeer belangrijk om hypoallergeen hondenvoer te kopen die deze stoffen uiteraard niet bevat. Je kan dit eigenlijk een beetje vergelijken met mensen die een lactose-intolerantie hebben. Deze kunnen lactose dus niet verteren en krijgen geen allergische reactie wanneer ze lactose binnenkrijgen. Wij adviseren sowieso mocht je de situatie niet vertrouwen of mocht je hond gewoon bepaalde klachten krijgen na het eten van normaal voer, om altijd een dierenarts te raadplegen. Zoals je leest, zijn er genoeg redenen en zijn er genoeg momenten waarom je hypoallergeen voer voor je hond zou moeten kopen. Wij hopen dat we jullie Wij hebben geholpen met deze informatie voor de rest kun je altijd meer lezen op deze blog over honden. In deze blog over honden staat enorm veel informatie over wanneer je een hond wil aanschaffen of wanneer je een hond hebt als huisdier